Varrtam már egy-két dolgot, de most rendes szabásminta alapján pontosan, precízen varrógéppel. A legjobb és aránylag könnyű is: neszeszer. Már a negyedik készül belőle.
Sajnos még mindig csak készülőben az új babám, de most lesz egy kis szünetem és akkor befejezem.
2010.10.28. 11:10 óccus
Varrás
Szólj hozzá!
2010.10.28. 11:01 óccus
Rizskók
Rizskók, rizskoch vagy rizsfelfújt helyesen. Itthon néha rizskov:)
Recept:
Hozzávalók:
1/2 kg rizs
1 l tej + 2 dl víz
25 dkg margarin
5 db tojás
2 csomag vaniliáscukor
1 csomag mazsola + kis citrom héja
7 evőkanál por- vagy kristálycukor
Elkészítése:
A rizst a vizes tejben megfőzzük. Mikor megfőtt, picit hűlni hagyjuk, és addig az 5 tojássárgáját a margarinnal, a vaniliáscukorral és 4 kanál cukorral kikeverjük. Ezt a masszát hozzákeverjük a megfőtt rizshez, belekeverjük a mazsolát és a citrom héját is. A végén felverjük az 5 tojásfehérjét 3 evőkanál cukorral, majd óvatosan a rizshez keverjük. Margarinnal kikenjük a tepsit, beleöntjük a masszát.
Előmelegített sütőben 30 percig sütjük (jó közepes lángon).
Jobb ha először vízben főzitek és utána teszitek hozzá a tejet, mert akkor nem ég le.
Ja és a lekvár rajta utánozhatatlan, mert HÁZI. Anyukám szerint akkor fogyott el az első házi lekvárja...:) Itt pesten mi már megettünk egyet addigra. A lekvár bodzabogyó lekvár.
Szólj hozzá!
2010.10.28. 10:29 óccus
Csoki katalógus
Hamarosan, valószínűleg ma, elkészül a csoki katalógusunk. Terjeszteni fogjuk a bonbonainkat, reméljük megrendelőink is lesznek. Ha csak azt megnézi valaki, hogy egy doboz Milka, vagy Raffaello mennyibe kerül...mi a töredékéért fogjuk adni. Bármilyen mennyiségben lehet rendelni, szóval ha először nem vagy biztos benne, hogy ez finom, akkor keveset rendelsz. Be is csomagoljuk őket kérésre.
Lesznek raffaellok, trüffel golyók, kókuszos, fügés-chilis, cappuccinos pralinék(stb), mézeskalács, puszedli.
A híres név pedig a La zsomazsu. Keressétek a katalógusokat és bátran rendeljetek.