Rizskók, rizskoch vagy rizsfelfújt helyesen. Itthon néha rizskov:)
Recept:
Hozzávalók:
1/2 kg rizs
1 l tej + 2 dl víz
25 dkg margarin
5 db tojás
2 csomag vaniliáscukor
1 csomag mazsola + kis citrom héja
7 evőkanál por- vagy kristálycukor
Elkészítése:
A rizst a vizes tejben megfőzzük. Mikor megfőtt, picit hűlni hagyjuk, és addig az 5 tojássárgáját a margarinnal, a vaniliáscukorral és 4 kanál cukorral kikeverjük. Ezt a masszát hozzákeverjük a megfőtt rizshez, belekeverjük a mazsolát és a citrom héját is. A végén felverjük az 5 tojásfehérjét 3 evőkanál cukorral, majd óvatosan a rizshez keverjük. Margarinnal kikenjük a tepsit, beleöntjük a masszát.
Előmelegített sütőben 30 percig sütjük (jó közepes lángon).
Jobb ha először vízben főzitek és utána teszitek hozzá a tejet, mert akkor nem ég le.
Ja és a lekvár rajta utánozhatatlan, mert HÁZI. Anyukám szerint akkor fogyott el az első házi lekvárja...:) Itt pesten mi már megettünk egyet addigra. A lekvár bodzabogyó lekvár.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.