HTML

Házilag bármit!

Házilag bármit! Itt mindent megtalálsz, ami otthon könnyen elkészíthető!

Friss topikok

  • mamótám: lehet, hogy nem profi, de nagyon örültem neki:-) (2010.09.16. 11:15) Karácsony I.
  • óccus: @phone: köszi, ezt még nem hallottam, de jó ötlet. mi is gondolkoztunk, hogy így nem penészesedik-... (2010.09.14. 21:08) Őszi aszalás

Linkblog

2010.10.28. 11:01 óccus

Rizskók

Rizskók, rizskoch vagy rizsfelfújt helyesen. Itthon néha rizskov:)

Recept:
Hozzávalók:
1/2 kg rizs
1 l tej + 2 dl víz
25 dkg margarin
5 db tojás
2 csomag vaniliáscukor
1 csomag mazsola + kis citrom héja
7 evőkanál por- vagy kristálycukor

Elkészítése:

A rizst a vizes tejben megfőzzük. Mikor megfőtt, picit hűlni hagyjuk, és addig az 5 tojássárgáját a margarinnal, a vaniliáscukorral és 4 kanál cukorral kikeverjük. Ezt a masszát hozzákeverjük a megfőtt rizshez, belekeverjük a mazsolát és a citrom héját is. A végén felverjük az 5 tojásfehérjét 3 evőkanál cukorral, majd óvatosan a rizshez keverjük. Margarinnal kikenjük a tepsit, beleöntjük a masszát.
Előmelegített sütőben 30 percig sütjük (jó közepes lángon).

Jobb ha először vízben főzitek és utána teszitek hozzá a tejet, mert akkor nem ég le.
Ja és a lekvár rajta utánozhatatlan, mert HÁZI. Anyukám szerint akkor fogyott el az első házi lekvárja...:) Itt pesten mi már megettünk egyet addigra. A lekvár bodzabogyó lekvár.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://hazimami.blog.hu/api/trackback/id/tr982404978

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása